PIZZAJOLLY pizza Rosmarino e Sale

PIZZAJOLLY pizza Rosmarino e Sale

pizza #Rosmarino e #Sale smaakvolle Italiaanse #ekvoetbal borrrelhap #snel gemaakt!

Zelfgemaakt met Rosmarino e Sale

Zeg pizza en een ieder zal al snel een beeld in gedachten hebben van de traditionele pizza met tomaat en mozzarella (kaas). Dan is de pizza "Rosmarino e Sale" echt een verrassing. Deze pizza wordt gemaakt zonder kaas en tomaat. De belangrijkste ingredienten zijn: Rosemarijn, zeezout, zwarte peper en lekkere olijfolie. Makkelijk om te maken en erg lekker. Bijvoorbeeld als "borrelhapje" bij een lekker glas wijn of tijdens het kijken naar het EK voetbal.

 

PIZZA zonder tomaat en kaas

De pizza Rosmarino is snel gemaakt en zal ook in de smaak vallen bij diegene die niet van tomaat en kaas houden.

Hoe maakt u de pizza Rosmarino zelf?
Zet voor deze pizza vooraf even klaar:
grof zee-zout, zwarte peper (zelf lekker grod te malen), versgeplukte rosemarijn/ Een smaakvolle olijfolie "extra virgine". Eventueel een een keuken-kwastje. Strooibloem.

Maak van uw verse pizzadeeg een mooie pizza-bodem. Zorg dat deze na het rollen niet plakt aan de werktafel (nog even een beetje bloem er onder strooien).
Sprenkel nu olie op de pizzabodem. Let er op dat de zijkant minimaal 2 centimeter vrij blijft van de olie.

Strijk de olie eventueel nog wat uit over de hele bodem met een keuken-kwastje. Verdeel vervolgens op de pizzabodem de Rosemarijn (van de stokjes af geritst natuurljk), bestrooi met een weinig zee-zout (te veel maakt wel erg dorstig....).

En dan als laatste, nog wat versgemalen zwarte peper voor de smaak. Nu kan de pizza Rosmarino de steenoven in!


Schep de pizza op en bak deze op hoge temperatuur (350graden) in uw PIZZAJOLLY steenoven in 1 tot max 2 minuten mooi goudbruin van kleur! Na het bakken kunt u de pizza Rosmarino instukken snijden. De pizza is ook goed te bewaren en dus al vooraf te maken!

 

Tip! te veel olie op de pizza sprenkelen, is niet handig, het kan tijdens het bakken er af lopen en verbrand in de oven. U voorkomt zo tevens ongewenst plakken van de pizzabodem aan uw werkblad of pizzaschep. Wilt u meer olie dan is het handiger om na het bakken nog wat olie over de pizza te sprenkelen.

 

Meer weten over de PIZZAJOLLY ovens? Vraag een folder en prijslijst!

 

 

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN